GO
NAJNOVEJŠI REZULTATI MERITEV ŠPORTNOVZGOJNEGA KARTONA NAS SOOČAJO Z NEPRIJETNIMI POSLEDICAMI (PRE)DOLGIH IZOLACIJSKIH UKREPOV
Po letu epidemije – še večji upad gibalne učinkovitosti in še več predebelih otrok
NIJZ in Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem sta v okviru projekta »Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu ali PKMO« pripravili brezplačno spletno orodje, ki vključuje nabor ukrepov in aktivnosti za preprečevanje obolenj.
Kostno-mišična obolenja in psihosocialna tveganja glavni vzrok dolgotrajne odsotnosti z dela
Profesorica športne vzgoje Katarina Bizjak Slanič je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o gumitvistu, zelo učinkoviti in zabavni igri, ki je bila včasih zelo priljubljena, zdaj pa jo ponovno »odkrivamo«. V dogovoru z uredništvom Cicibana ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gumitvist je lahko zelo učinkovita in zabavna igra
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o telovadbi v gozdu. Gozd je odlična telovadnica, saj nam ponuja številne možnosti za urjenje otrokovih spretnosti. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gozd je najboljša telovadnica
Fakulteta za šport v maju in začetku junija izvaja pilotne meritve SLOfit odrasli. V tem prispevku predstavljamo osnovne informacije za vse prijavljene merjence.
Napotki za meritve SLOfit odrasli
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o športnem čiščenju. Prav ste slišali! Tudi s čiščenjem je lahko otrok telesno dejaven, hkrati pa se tako navaja na vsakodnevna gospodinjska opravila. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Pomladansko športno čiščenje
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o meritvah za športnovzgojni karton. Starši in učitelji, uporabite ga za seznanjanje otrok o pomenu redne spremljave telesnega in gibalnega razvoja. V dogovoru z uredništvom Cicibana ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Redno spremljanje telesnega in gibalnega razvoja najmlajših
Urban Pate, učenec OŠ Frana Albrehta Kamnik, je zmagovalec gibalnega izziva, ki ga je razpisala točka ozaveščanja o varni rabi interneta Safe.si. Z mamo Natašo je pripravil gibalno vadbo z različnimi imitacijami zimskih športov. Z zmagovalnim izzivom je navdušil še sošolce, tako da so Urbanovo gibalno nalogo vključili v pouk športa, učenci pa so jo nato preoblikovali tako, da so posnemali še druge športe. Urbanu iskreno čestitamo.
Urbanov zmagovalni gibalni izziv
Prvi korak dobrega vadbenega programa je brez dvoma postavljanje ustreznih ciljev. Da niso previsoki in nam jemljejo voljo, ali prenizki in ne dosežemo, kar bi lahko. Lažje reči kot narediti? S priporočili, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, ti bo zagotovo uspelo.
Si znaš postaviti cilje?
Uporaba osebnega športnega dnevnika je ena novejših metod usvajanja znanja in orodje za procesno vrednotenje dijakovega napredka in njegove rasti. Predstavljamo primer dnevnika, ki ga je za svoje dijake pripravil profesor športne vzgoje Matej Juhart. Dijaki imajo vpogled v svoj življenjski slog, hkrati pa je poudarjena tudi njihova samorefleksija. Dnevnik uporabljajo tako pri šolanju na daljavo kot pri običajnem pouku.
Osebni športni dnevnik je dober pripomoček za oceno življenjskega sloga dijakov
Stran 1 od 9 PrvaPrejšnja [1]2345 Zadnja

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač