X

Napotki za meritve SLOfit odrasli

Veseli nas, da ste se prijavili na preverjanje vaše telesne zmogljivosti v okviru programa SLOfit odrasli. Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja čim bolj prijetna, zato smo za vas pripravili navodila, za katera prosimo, da jih upoštevate pred in med meritvami.

PRED MERITVAMI

Registracija v aplikacijo Moj SLOfit

Vnos rezultatov in njihova analiza bo potekala prek aplikacije Moj SLOfit. Da boste na meritvah porabili manj časa, se lahko pred meritvami prijavite v aplikacijo Moj SLOfit prek te povezave. Doma poiščite Športnovzgojni karton (ŠVK) iz šolskega obdobja, če ga imate, in vpišite v aplikacijo svoje rezultate.

Če imate težave s prijavo ali se predhodno ne želite prijaviti v aplikacijo, lahko to izvedete tudi na meritvah.

Oblačila in oprema

Na meritve pridete v ustrezni športni opremi: majica s kratkimi rokavi, kratke hlače ali trenirka in športni copati. S seboj prinesite tudi osebni dokument in pametni telefon za vnos rezultatov v aplikacijo Moj SLOfit, če ga imate.

Prehrana in počitek

Vsaj 3 ure pred izvedbo meritev ne uživajte alkohola, tobačnih izdelkov ali kofeina, prav tako pa se izogibajte večjim obrokom (npr. kosilo). En dan pred izvedo meritev pijte dovolj tekočine. Na dan meritev ne izvajate večjih gibalnih obremenitev in spite vsaj 6 do 8 ur.

Zdravstveno stanje

Meritev se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT in ste popolnoma zdravi. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave na dan meritev, ostanite doma. Med meritvami pa o morebitnem slabem počutju takoj obvestite nekoga od merilcev.  

MERITVE

Meritve bodo izvajali različni izvajalci po celi Sloveniji, ki jih najdete tukaj. Na meritve pridite 10 minut pred vašim dogovorjenim terminom. Pred vstopom v stavbo si nataknite masko. Po merilnih postajah vas bo vodila skupina naših merilcev. Merjenje bo potekalo v malih skupinah, med merjenci bo zagotovljena ustrezna varnostna razdalja, same meritve pa boste izvajali brez maske. Za lažje upoštevanje vseh priporočil preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 priporočamo ogled posnetka, kjer so prikazana priporočila za varno izvedbo športne vadbe.

Potek meritev si lahko ogledate tudi na predstavitvenem POSNETKU.