X
V reviji Ciciban je Katarina Bizjak Slanič pripravila osnovna navodila za prve korake na rolarjih in nekaj zanimivih nalog za izboljšanje tehnike rolanja. Otrok se lahko začne učiti rolanja pri štirih letih, hkrati pa ga moramo naučiti pravilnega padanja. Če želimo, da bomo skupaj uživali na rolarjih, pa je pomembno tudi, kakšno opremo kupimo.
Rolanje je odlična vadba ravnotežja
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za najmlajše nagajivce, pripravila zanimiv kolesarski poligon. Vožnja s poganjalcem, skirojem ali kolesom je odlična priložnost za razvijanje ravnotežja, moči, spretnosti in vzdržljivosti, hkrati pa tudi priprava na kasnejše vključevanje v promet. Pri tem pa ne pozabite, da mora otrokovo glavo varovati čelada.
Kolesarski poligon
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o olimpijskih igrah in njihovih vrednotah.
Olimpijske igre in olimpijske vrednote
NAJNOVEJŠI REZULTATI MERITEV ŠPORTNOVZGOJNEGA KARTONA NAS SOOČAJO Z NEPRIJETNIMI POSLEDICAMI (PRE)DOLGIH IZOLACIJSKIH UKREPOV
Po letu epidemije – še večji upad gibalne učinkovitosti in še več predebelih otrok
NIJZ in Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem sta v okviru projekta »Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu ali PKMO« pripravili brezplačno spletno orodje, ki vključuje nabor ukrepov in aktivnosti za preprečevanje obolenj.
Kostno-mišična obolenja in psihosocialna tveganja glavni vzrok dolgotrajne odsotnosti z dela
Profesorica športne vzgoje Katarina Bizjak Slanič je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o gumitvistu, zelo učinkoviti in zabavni igri, ki je bila včasih zelo priljubljena, zdaj pa jo ponovno »odkrivamo«. V dogovoru z uredništvom Cicibana ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gumitvist je lahko zelo učinkovita in zabavna igra
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o telovadbi v gozdu. Gozd je odlična telovadnica, saj nam ponuja številne možnosti za urjenje otrokovih spretnosti. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gozd je najboljša telovadnica
Fakulteta za šport v maju in začetku junija izvaja pilotne meritve SLOfit odrasli. V tem prispevku predstavljamo osnovne informacije za vse prijavljene merjence.
Napotki za meritve SLOfit odrasli
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o športnem čiščenju. Prav ste slišali! Tudi s čiščenjem je lahko otrok telesno dejaven, hkrati pa se tako navaja na vsakodnevna gospodinjska opravila. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Pomladansko športno čiščenje
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o meritvah za športnovzgojni karton. Starši in učitelji, uporabite ga za seznanjanje otrok o pomenu redne spremljave telesnega in gibalnega razvoja. V dogovoru z uredništvom Cicibana ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Redno spremljanje telesnega in gibalnega razvoja najmlajših

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnična urednica: asist. Kaja Meh

Izdajo te publikacije je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.