X
GO
Rezultati po kategoriji: Minuta za zdravjeNazaj
Predstavljamo primere gibalnih odmorov v času pouka na daljavo, t.i. športnih izzivov, ki jih izvajajo na OŠ Ivana Groharja na Škofji Loki.
Primer dobre prakse: popestritev pouka z gibanjem
Športni dnevnik je zbirka nekaj gibalnih nalog, ki z zanimivimi izzivi pritegnejo otroka h gibanju v času pouka od doma. Njegov namenom je vzdrževanje koordinacije in vzdržljivosti 9- do 11-letnih otrok.
Športni dnevnik – Ljubo doma, kdor telovaditi zna
V času, ko se učenci po dveh mesecih šolanja na daljavo spet vračajo v šole, možnosti okužbe pa še vedno obstajajo, je še kako pomembno, da učiteljice/učitelji poskrbijo za primerno, redno in strokovno vodeno gibalno dejavnost šolarjev. Strokovnjaki Fakultete za šport in Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so pripravili priporočila za izvedbo pouka predmeta šport za učence prvega vzgojn...
Priporočila za izvajanje pouka športa za učence od 1. do 3. razreda v času vračanja v osnovne šole po drugem valu, ko obstaja še vedno možnost okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2
Gibalno dejavne prekinitve pouka je pred šolanjem na daljavo izvajalo 39% učiteljev, ki so odgovorili na vprašalnik, med šolanjem na daljavo pa to ponuja celo 43% učiteljev. Ugotavljamo, da je zavedanje o pomembnosti gibalno dejavnih prekinitev pouka visoko, posebej ker ta organizacijska oblika ni obvezen del šolskega kurikula. Na podlagi dodatnih komentarjev o njihovi izvedbi na daljavo opažamo, da so se učitelji zadovoljili le s ponudbo vsebin, kar pa ne pomeni, da jih učenci izpeljejo. 
Ali šole ponujajo gibalno dejavne odmore? Rezultati vprašalnika COVID-19 FITbarometer
Predstavljamo vam 15 kratkih gibalnih izzivov, s katerimi boste prekinili sedenje in izboljšali svoje razpoloženje. Primerni so za izvedbo med poukom na daljavo, v šoli, na delovnem mestu ali pa kar tako.
Gibalni izzivi za prekinitev sedenja
Kineziologinja Nina Istenič je za vas pripravila 10 zabavnih izzivov, za katere potrebujete le udobna oblačila in nekaj vsakdanjih pripomočkov.
Kako lahko v domači dnevni sobi izvedemo učinkovito vadbo, vam predstavlja Mihael, ki je pripravil serijo video posnetkov z vodeno vadbo.
Tudi dnevna soba je lahko telovadnica
V sodelovanju z Ministrstvom za obrambo vam predstavljamo sklop vaj, s katerimi učinkovito prekinete dolgotrajno sedenje in so primerne tudi v obdobju, ko veliko časa preživimo doma. Vzemite si nekaj minut časa in se razgibajte skupaj s Tino Čarman in Luko Janežičem.
Vadba na delovnem mestu
Predstavljamo vam sklop razteznih in krepilnih vaj, ki so primerne za izvajanje dejavnega gibalnega odmora v udobju lastnega doma.
Dejavni gibalni odmor v domačem okolju
Vadbo doma si lahko popestrimo z manjšim pripomočkom. Predstavljamo nekaj zamisli, kako pri tem uporabiti kos vrvi.
Vadba doma s kosom vrvi
Stran 1 od 2 PrvaPrejšnja [1]2 Zadnja

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač