X

Politika zasebnosti

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema SLOfit, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu SLOfit.org, določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varoval podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani SLOfit.org.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Namen politike zasebnosti

Namen tega pravilnika o zasebnosti v okviru opredelitve varovanja osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, kako vaše podatke zbiramo, za katere namene jih uporabljamo, kako jih hranimo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj zbira od vas, ko uporabljate spletno mesto https://www.slofit.org in povezana spletna mesta.

Uporabniki in spletno mesto

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki kot obiskovalec uporablja spletno mesto https://www.slofit.org in katero koli od povezanih spletnih mest.

Osebni podatki

Osebni podatek je katera koli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznika. Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj se zavezuje, da vaše osebne podatke skrbno varuje na vseh stopnjah ŠVK in SLOfit sistema. Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete tukaj.

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj lahko, odvisno od okoliščin posameznega primera, zbira in obdeluje vaše osebne podatke. Več o obdelavi osebnih podatkov lahko preberete tukaj.

Namen obdelave osebnih podatkov

Upravljavec zbira in obdeluje vaše podatke samo v primerih, kadar mu vi to omogočite oziroma v to privolite, kadar je obdelava osebnih podatkov potrebna za izpolnitev zakonske obveznosti upravljavca in kadar ima upravljavec za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonite interese ali je obdelava posledica poslovnega oziroma pogodbenega razmerja z vami.

Osebne podatke lahko uporabniki vnesejo v spletne obrazce na spletnem mestu upravljavca. Namen zbiranja osebnih podatkov, pridobljenih na podlagi vnosa v spletne obrazce, je informativne in poslovne narave, kar pomeni, da se v primeru izpolnitve obrazca strinjate, da vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa upravljavca. Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, Laboratorij za telesni in gibalni razvoj v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta. Spletno mesto lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi uporabnikovega računalnika. Ti podatki bodo uporabljeni izključno za izdelavo splošne statistike o uporabi spletnega mesta. Med te podatke sodi shranjevanje uporabnikovih preferenc, identifikacija seje uporabnika, funkcionalnostni piškotki in hranjenje podatkov o uporabnikih. Navedeni podatki se zbirajo s piškotki (cookies).

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

1. Lastni piškotki

Ime piškotka  Trajanje  Opis 
EuCookieLaw  1 leto   Shrani uporabnikove preference
ASP.NET_SessionId Trajanje seje   Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
.ASPXANONYMOUS  3 mesece  Funkcionalni piškotek
_RequestVerificationToken  Trajanje seje  Funkcionalni piškotek
dnn_IsMobile Trajanje seje  Funkcionalni piškotek
language 1 leto Hrani podatek o uporabnikovih

Google Analytics
 
_utma 2 leti  Google Analytics zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami.
_utmb 30 minut   Google Analytics zabeleži novo sejo ali novega uporabnika.
_utmz 6 mesecev  Google Analytics določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo.
_utmc Trajanje seje  Google Analytics zabeleži čas trajanja obiska.
_utmt 10 min; Google Analytics zabeleži statistiko ogledov spletne strani.
_utmv 2 leti Google Analytics omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

 

2. Piškoti zunanjih mest

Ime piškotka  Trajanje  Opis 
__atuvc, dt, uvc, uit, ssh, sshs, ssc, uid do 2 leti    AddThis
Spremljanje posodobljenega  stanja na spletni strani. Piškotek socialnega vtičnika.
_atrfs 1 leto  Piškotek socialnega vtičnika
_atuvs 30 min  Piškotek socialnega vtičnika


Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.