X
GO
Rezultati po kategoriji: Športna vadbaNazaj
V reviji Ciciban je Katarina Bizjak Slanič pripravila nekaj zanimivih nalog za izboljšanje tehnike rolanja. Ko bo znal otrok dobro in varno rolati, se lahko skupaj podate na nekatere rolarske poti doma in takoj čez mejo.
Lotite se nalog za izboljšanje tehnike rolanja
V reviji Ciciban je Katarina Bizjak Slanič pripravila osnovna navodila za prve korake na rolarjih in nekaj zanimivih nalog za izboljšanje tehnike rolanja. Otrok se lahko začne učiti rolanja pri štirih letih, hkrati pa ga moramo naučiti pravilnega padanja. Če želimo, da bomo skupaj uživali na rolarjih, pa je pomembno tudi, kakšno opremo kupimo.
Rolanje je odlična vadba ravnotežja
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za najmlajše nagajivce, pripravila zanimiv kolesarski poligon. Vožnja s poganjalcem, skirojem ali kolesom je odlična priložnost za razvijanje ravnotežja, moči, spretnosti in vzdržljivosti, hkrati pa tudi priprava na kasnejše vključevanje v promet. Pri tem pa ne pozabite, da mora otrokovo glavo varovati čelada.
Kolesarski poligon
Profesorica športne vzgoje Katarina Bizjak Slanič je za Ciciban, najstarejšo in najuglednejšo revijo za otroke prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, pripravila prispevek o gumitvistu, zelo učinkoviti in zabavni igri, ki je bila včasih zelo priljubljena, zdaj pa jo ponovno »odkrivamo«. V dogovoru z uredništvom Cicibana ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gumitvist je lahko zelo učinkovita in zabavna igra
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o telovadbi v gozdu. Gozd je odlična telovadnica, saj nam ponuja številne možnosti za urjenje otrokovih spretnosti. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Gozd je najboljša telovadnica
Katarina Bizjak Slanič, profesorica športne vzgoje, je za Cicido, revijo za predšolske navihance, pripravila prispevek o športnem čiščenju. Prav ste slišali! Tudi s čiščenjem je lahko otrok telesno dejaven, hkrati pa se tako navaja na vsakodnevna gospodinjska opravila. V dogovoru z uredništvom Cicidoja ga objavljamo tudi v SLOfit nasvetu.
Pomladansko športno čiščenje
Urban Pate, učenec OŠ Frana Albrehta Kamnik, je zmagovalec gibalnega izziva, ki ga je razpisala točka ozaveščanja o varni rabi interneta Safe.si. Z mamo Natašo je pripravil gibalno vadbo z različnimi imitacijami zimskih športov. Z zmagovalnim izzivom je navdušil še sošolce, tako da so Urbanovo gibalno nalogo vključili v pouk športa, učenci pa so jo nato preoblikovali tako, da so posnemali še druge športe. Urbanu iskreno čestitamo.
Urbanov zmagovalni gibalni izziv
Prvi korak dobrega vadbenega programa je brez dvoma postavljanje ustreznih ciljev. Da niso previsoki in nam jemljejo voljo, ali prenizki in ne dosežemo, kar bi lahko. Lažje reči kot narediti? S priporočili, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, ti bo zagotovo uspelo.
Si znaš postaviti cilje?
Uporaba osebnega športnega dnevnika je ena novejših metod usvajanja znanja in orodje za procesno vrednotenje dijakovega napredka in njegove rasti. Predstavljamo primer dnevnika, ki ga je za svoje dijake pripravil profesor športne vzgoje Matej Juhart. Dijaki imajo vpogled v svoj življenjski slog, hkrati pa je poudarjena tudi njihova samorefleksija. Dnevnik uporabljajo tako pri šolanju na daljavo kot pri običajnem pouku.
Osebni športni dnevnik je dober pripomoček za oceno življenjskega sloga dijakov
Zaradi pozitivnih učinkov, ki jih ima atletika na razvoj in zdravje otrok in mladostnikov, je zelo primerna oblika športne dejavnosti. Z namenom varnega atletskega opismenjevanja čim večjega števila mladih, ki gibanje potrebujejo bolj kot kadarkoli, smo pripravili priporočila in usmeritve za vključevanje atletskih vsebin v pouk športa/športne vzgoje v času povečane možnosti okužbe zaradi širjenja virusa SARS-CoV-2.
Poučevanje atletskih vsebin v osnovnošolskem programu ob vrnitvi v šolo, ko je še vedno povečana možnost okužbe zaradi širjenja virusa SARS-CoV-2
Stran 1 od 5 PrvaPrejšnja [1]2345 Zadnja

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač