X
07maj

Napotki za meritve SLOfit odrasli

Fakulteta za šport v maju in začetku junija izvaja pilotne meritve SLOfit odrasli. V tem prispevku predstavljamo osnovne informacije za vse prijavljene merjence.

Fakulteta za šport v maju in začetku junija izvaja pilotne meritve SLOfit odrasli. V tem prispevku predstavljamo osnovne informacije za vse prijavljene merjence. V kolikor se še niste prijavili na meritve, lahko to naredite prek te povezave.

Veseli nas, da ste se prijavili na preverjanje vaše telesne zmogljivosti v okviru programa SLOfit odrasli. Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja čim bolj prijetna, zato smo za vas pripravili navodila, za katera prosimo, da jih upoštevate pred in med meritvami.

PRED MERITVAMI

Registracija v aplikacijo Moj SLOfit

Vnos rezultatov in njihova analiza bo potekala prek aplikacije Moj SLOfit. Da boste na meritvah porabili manj časa, se lahko pred meritvami prijavite v aplikacijo Moj SLOfit prek te povezave. Doma poiščite Športnovzgojni karton (ŠVK) iz šolskega obdobja, če ga imate, in vpišite v aplikacijo svoje rezultate.

Če imate težave s prijavo ali se predhodno ne želite prijaviti v aplikacijo, lahko to izvedete tudi na meritvah.

Oblačila in oprema

Na meritve pridete v ustrezni športni opremi: majica s kratkimi rokavi, kratke hlače ali trenirka in športni copati. S seboj prinesite tudi osebni dokument in pametni telefon za vnos rezultatov v aplikacijo Moj SLOfit, če ga imate.

Prehrana in počitek

Vsaj 3 ure pred izvedbo meritev ne uživajte alkohola, tobačnih izdelkov ali kofeina, prav tako pa se izogibajte večjim obrokom (npr. kosilo). En dan pred izvedo meritev pijte dovolj tekočine. Na dan meritev ne izvajate večjih gibalnih obremenitev in spite vsaj 6 do 8 ur.

Zdravstveno stanje

Meritev se lahko udeležite le, če ste popolnoma zdravi in nimate nikakršnih simptomov okužbe s SARS-CoV-2 ali kakršnihkoli drugih simptomov. To lahko preverite z vprašalnikom; v kolikor ste na vsa vprašanja odgovorili nikalno, pomeni, da se lahko udeležite meritev. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave na dan meritev, ostanite doma. Med meritvami pa o morebitnem slabem počutju takoj obvestite nekoga od merilcev. 

MERITVE

Meritve se bodo izvajale na Fakulteti za šport (Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana). Na meritve pridite 10 minut pred vašim dogovorjenim terminom skozi glavni vhod. Pred vstopom v stavbo si nataknite masko. V vhodni avli vas bodo pričakali naši merilci in vas usmerili do garderob, kjer se boste lahko preoblekli in preobuli v športno opremo. Stvari ne boste pustili v garderobah, temveč jih boste odnesli s seboj v športno dvorano. Po merilnih postajah vas bo vodila skupina naših merilcev. Merjenje bo potekalo v malih skupinah, med merjenci bo zagotovljena ustrezna varnostna razdalja, same meritve pa boste izvajali brez maske. Za lažje upoštevanje vseh priporočil preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 priporočamo ogled posnetka, kjer so prikazana priporočila za varno izvedbo športne vadbe.

Dobrodošli in se kmalu vidimo na Fakulteti za šport,

Ekipa SLOfit

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnični urednici: asist. Kaja Meh in doc. dr. Jerneja Premelč

Izdajo te publikacije sta omogočila sofinanciranje Fundacije za šport in Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.