X
22maj

Evropski vprašalnik o učinkih izbruha COVID-19 in šolanja doma na telesno dejavnost pri otrocih in mladostnikih

Vse osnovnošolce in srednješolce vabimo, da izpolnite evropski vprašalnik o učinkih izbruha COVID-19 in šolanja doma na telesno dejavnost pri otrocih in mladostnikih ter s tem pomagate najti najboljše rešitve za spodbujanje in izvajanje športne vadbe in drugih oblik telesne dejavnosti v času, ko je naša svoboda gibanja okrnjena.

Med epidemijo COVID-19 se je vsakdanje življenje otrok in mladostnikov in njihovih družin precej spremenilo, saj so šole za večji populacije še vedno zaprte, za vse ostale pa pouk tudi poteka nekoliko drugače. Mednarodna raziskava, ki jo v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo, Fakulteto za šport in partnerji iz devetih držav koordinira Madžarska zveza za šolski šport, bo ocenila, kako se je v času epidemije COVID-19 telesna dejavnost umestila v nove urnike družinskega življenja po Evropi. Vaš prispevek bo pomagal ustvariti jasno sliko o vplivu samokarantene in šolanja na domu na otroke. Upamo, da bo zagotovila pomembne informacije, ki jih odločevalci potrebujejo, da bomo ob morebitnih podobnih dogodkih v prihodnosti bolje pripravljeni.

Slovenski otroci in mladostniki veljajo za najbolj telesno dejavne v Evropi, zato želimo izvedeti, ali je tako ostalo tudi med epidemijo COVID-19 in smo tudi s tega vidika lahko na eni strani dober zgled drugim, na drugi strani pa si morda tudi mi lahko kakšno dobro rešitev sposodimo od drugih. Vse osnovnošolce in srednješolce zato vabimo, da izpolnite evropski vprašalnik o učinkih izbruha COVID-19 in šolanja doma na telesno dejavnost pri otrocih in mladostnikih ter s tem pomagate najti najboljše rešitve za spodbujanje in izvajanje športne vadbe in drugih oblik telesne dejavnosti v času, ko je naša svoboda gibanja okrnjena.

Vprašalnik je enostaven in popolnoma anonimen, saj ne zahteva nobenih osebnih podatkov, za izpolnjevanje pa ne boste porabili več kot 10 minut.

Najdete ga na tej povezavi: https://forms.gle/iD675u1hTjWMXM8QA

Hvala in ostanite dejavni.

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnični urednici: asist. Kaja Meh in doc. dr. Jerneja Premelč

Izdajo te publikacije sta omogočila sofinanciranje Fundacije za šport in Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije.