X
07apr

10 gibalnih Koroncinih izzivov

Kineziologinja Nina Istenič je za vas pripravila 10 zabavnih izzivov, za katere potrebujete le udobna oblačila in nekaj vsakdanjih pripomočkov.

Nina Istenič, mag. kin. 
Zavoda FITLAB, Arcus MEDICI, Žiri

Ljudje potrebujemo izzive. Izzivi nas spodbujajo, da poskušamo izboljšati sebe, svoje sposobnosti, svoja vedenja, se spopasti s tem, kar se nam mogoče na prvi pogled zdi pretežko, prezahtevno, preveč zapleteno. Predstavljamo vam 10 gibalnih Koroncinih izzivov. Pet izzivov boste poskusili izvesti sami, pet jih boste izvedli v paru s prijateljem (bratom, sestro, možem, ženo; na predstavljenih posnetkih je sestra Neja Istenič, absolventka fizioterapije).

Potrebovali boste udobno oblačilo, za nekatere izzive pa tudi nekaj enostavnih vsakdanjih pripomočkov (rolico toaletnega papirja, nogavice ali žogice, palico, blazino ali podlogo) in prijatelja. Poglejte izzive in se najprej lotite tistega, ki se vam zdi najlažji. Nekateri boste potrebovali za uspešno izvedbo le eno ponovitev, drugi pa več. Nikar ne obupajte. Izzivi so dobra priložnost, da boste ugotovili, kaj pomeni vztrajnost in redna vadba. Zagotavljam vam, da bo čez nekaj časa vsak od teh izzivov za vas »mala malica«.

Učitelji športne vzgoje, spodbudite svoje učence in dijake, da poskusijo preveriti, koliko časa potrebujejo za uspešno izvedbo posameznega izziva.

Preberite si še splošne nasvete Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa o vadbi v času povečane možnosti okužbe, ki jih je pripravila SLOfit ekipa na Fakulteti za šport pod sloganom #Z gibanjem nad Korono. Dostopni so na spletni strani FŠ – SLOfit in NIJZ.

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnična urednica: asist. Kaja Meh

Izdajo te publikacije je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.