X
20mar.

Vadba na spletu v času širjenja koronavirusa za paciente ambulante Arcus medici v Žireh

V ambulanti Arcus medici v Žireh so pripravili vodeno vadbo pod vodstvom kineziologinje, ki je primerna tudi za posameznike z nižjo ravnjo telesne zmogljivosti.

Nina Istenič, magistrica kineziologije in Jaka Strel, dr. medicine
Zavod Fitlab, družinska ambulatna Arcus medici, Žiri

V ambulanti Arcus Medici v Žireh se pacienti, pri katerih odkrijejo nizko raven telesne zmogljivosti, večje pomanjkljivosti v posameznih dejavnikih telesne zmogljivosti ali kronične bolezni, po priporočilu osebnega zdravnika lahko vključijo v terapevtske vadbe. Vadba poteka pod strokovnim vodstvom magistrice kineziologije.

Ker v trenutnih okoliščinah vadbe “v živo” ne potekajo, sta se Nina Istenič, magistrica kineziologije, in Jaka Strel, družinski zdravnik v ambulanti Arcus medici, odločila vadečim ponuditi nadomestek v obliki vadbe na daljavo. To je Nina oblikovala v lažji (link) in težji različici (link) glede na telesno zmogljivost skupine. Cilj je, da vadeči tudi v času izolacije sami ohranjajo svojo telesno zmogljivost. Ker menimo, da je lahko takšna vadba koristna tudi za druge, priporočamo, da se pridružite Nini in tako podskrbite za svoje zdravje, boljše počutje ter ohranjanje gibalnih navad. Vse kineziologe v centrih za krepitev zdravja pozivamo, da sledijo temu zgledu in nagovorijo svoje paciente.

Preventivno delovanje je izvedljivo tudi v izjemnih razmerah: z vadbo proti kroničnim obolenjem tudi v času koronavirusa

 

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnični urednici: asist. Kaja Meh in doc. dr. Jerneja Premelč

Izdajo te publikacije sta omogočila sofinanciranje Fundacije za šport in Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije.