X
16mar

Dejavni gibalni odmor v domačem okolju

Predstavljamo vam sklop razteznih in krepilnih vaj, ki so primerne za izvajanje dejavnega gibalnega odmora v udobju lastnega doma.

Fakulteta za šport skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez predstavlja sklop vaj za vse, ki v tem času delajo od doma, pa tudi za učence, dijake in študente, s katerimi učitelji izvajajo pouk na daljavo. Vaje so pripravili študenti kineziologije pod vodstvom prof. dr. Maje Dolenc.

Raztezne in krepilne vaje so namenjene dejavnemu gibalnemu odmoru med večurnim sedenjem. Fotografije izvedbe nalog spremljajo količinska navodila za izvajanje (število ponovitev ali čas izvajanja, število nizov, čas odmora). Dobro si oglejte prikaze in se večkrat dnevno, ko začutite utrujenost, lotite vadbe, če je le mogoče, ob odprtem oknu!

Priporočamo, da usvojene vaje redno vključite v svoj delovni vsakdan tudi kasneje, ko boste lahko svoje delo opravljali v običajnih okoliščinah.

Do vaj lahko dostopate tukaj.

Kategorije

Navodila za avtorje

Navodila za avtorje prispevkov so dostopna tukaj.

SLOfit nasvet, spletna revija za praktična vprašanja s področja telesnega in gibalnega razvoja
ISSN 2591-2410
Izdajatelj: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport
Odgovorna urednika: prof. dr. Gregor Jurak in prof. dr. Marjeta Kovač
Tehnični urednici: asist. Kaja Meh in doc. dr. Jerneja Premelč

Izdajo te publikacije sta omogočila sofinanciranje Fundacije za šport in Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.