X

Spodbujanje gibalne dejavnosti Ljubljančanov s SLOfit meritvami za odrasle in seniorje

  • 20. 04. 2023 13:31:00
  • Nazaj
Spodbujanje gibalne dejavnosti Ljubljančanov s SLOfit meritvami za odrasle in seniorje

V soboto, 15. aprila so v Ledeni dvorani hale Tivoli potekale meritve SLOfit za odrasle in seniorje, ki jih je tokrat prvič organiziral Oddelek za šport – MOL. Namen meritev je bil ugotavljanje njihove telesne zmogljivosti in zdravja ter svetovanje za njuno ohranjanje ali izboljšanje.

Najmlajša udeleženka je bila stara 36, najstarejša pa kar 80 let. »Akcija merjenja je bila zame zelo zanimiva in koristna izkušnja. Celostna organizacija SLOfit programa z možnostmi telovadbe po Ljubljani je vse pohvale vredna. Pohvala pa velja tudi vsem študentom, ki so nam prijazno razložili celoten potek,« je svoje vtise po meritvah SLOfit odrasli strnila Marjeta Savnik.

 »Bili ste tako zelo prijazni in spodbudni, pomagalo je tudi to, da smo bile gospe iz iste starostne skupine skupaj. Če bi bila starostna sestava mešana, z veliko mladci, bi moja morala precej padla. Hvala vam tudi za zelo nazorno predstavitev rezultatov meritev. Tako lepo ste to naredili, da kar kliče po tem, da nekaj naredim za sebe in svoje telo. Upam, da mi uspe se pridružiti gibanju na lokacijah,« pa je organizatorjem povedala Apolonija Bobnar. Slednji so namreč vse udeležence povabili v brezplačni intervencijski program Telovadba, s katerim jih želijo spodbuditi k redni gibalni dejavnosti, skladni s priporočili Svetovne zdravstvene organizacije.

 IMG_7197   

Meritve bodo 24. junija 2023 ponovili in tako bodo udeleženci lahko ugotavljali svoj napredek. Telovadbe potekajo kar na 30-ih lokacijah po Ljubljani. Vsi, ki bodo upoštevali priporočila, pa si bodo lahko pri-telovadili T-shirt majico Ljubljana je šport.

Več o tem na: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/sport-v-ljubljani/brezplacna-telovadba-na-prostem/ in https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/brezplacna-vadba-na-prostem/ .

Več o programu na:

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/sport-v-ljubljani/brezplacna-telovadba-na-prostem/ in 

https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/brezplacna-vadba-na-prostem/