X

SLOfit prva nagrada E+ SPORT 2022 - #BeActive - Across generations award

  • 29. 11. 2022 15:17:00
  • Nazaj
SLOfit prva nagrada E+ SPORT 2022 - #BeActive - Across generations award

Projekt SLOfit - vseživljenjsko spremljanje telesne zmogljivosti, ki ga razvijamo na Fakulteti za šport, je po izboru strokovne žirije dobitnik PRVE NAGRADE E+ SPORT 2022 - #BeActive - Across generations award, namenjene nagrajevanju projektov, ki spodbujajo zdrav življenjski slog v vseh življenjskih obdobjih. 

Omenjena kategorija je novost med nagradami #BeActive, s katero želi The Erasmus+ Sport Team spodbuditi dejavnosti, namenjene promociji rednega gibanja ter zagotavljanju lažjega dostopa do športa in telesne dejavnosti za vse generacije. Zato je dokaz več, da s projektom SLOfit nastaja visoko kakovostno znanstveno orodje, ki omogoča poglobljene analize stanja ter s tem točne napovedi za prihodnost in načrtovanje učinkovitih intervencijskih ukrepov tako pri posamezniku kot v izbranem delu populacije ali družbe v celoti, hkrati pa je tudi izjemno uporabno, pregledno in prijazno za vsakogar ter razvito za množično uporabo.  

Tako se v skupini SLOfit vztrajno približujemo uresničitvi naše vizije in cilja - da z gibanjem in zdravim načinom življenja zasvojimo vse generacije ter tako sprožimo nacionalno (SLO)fit gibanje. Telesni fitnes je namreč eden najpomembnejših pokazateljev našega zdravja in njegov pomen se, zaradi negativnih vplivov sodobnega načina življenja, samo povečuje. Vseživljenjsko spremljanje telesne dejavnosti pa je z epidemijo covid-19 še bolj izrazito stopilo v ospredje. 

Oglejte si posnetek dogodka.