X

NA ŠOLI ŽE UPORABLJATE Moj SLOfit? BI GA ŽELELI?

 • 10. 08. 2022 08:58:00
 • Nazaj
NA ŠOLI ŽE UPORABLJATE Moj SLOfit? BI GA ŽELELI?

29. in 30. avgusta 2022 bomo na Fakulteti za šport, Gortanova ulica 22, Ljubljana, izpeljali brezplačne programe strokovnega spopolnjevanja za šole, ki aplikacije Moj SLOfit še ne uporabljate, za tiste, ki jo že in želite spoznati novosti, kot tudi za tiste, ki želite s programom SLOfit odrasli vpeljati spremljanje telesne zmogljivosti odraslih, npr. učiteljev, staršev ali krajanov. Ob tem bomo pripravili tudi brezplačno delavnico Hudo dobre igre.

29. avgusta 2022 bomo tako na programu z naslovom:

UPORABA SODOBNIH DIGITALNIH ORODIJ ZA POSREDOVANJE POVRATNE INFORMACIJE O UČENČEVEM/DIJAKOVEM TELESNEM IN GIBALNEM RAZVOJU

 • novim uporabnikom od A do Ž predstavili delovanje aplikacije Moj SLOfit, da lahko na šoli že  septembra začnete z uporabo tega orodja,
 • obstoječim pa osvežili navodila za pravilno uporabo ter se predvsem posvetili predstavitvi številnih novih možnosti, v aplikaciji razvitih v zadnjih dveh letih.

Med najpomembnejšimi so denimo:

 • novo oddelčno poročilo, ki omogoča primerjavo oddelka na ravni šole, občine, regije in države,
 • vpogled v podatke zgolj posameznih oddelkov, ki jih dodelite določenim učiteljem,
 • vpogled šolskega admina ali se je starš registriral kot uporabnik,
 • tiskanje individualnih poročil za cel oddelek hkrati,
 • napovedovanje rastnega sunka in končne višine posameznega otroka,
 • ocena zrelosti posameznika v času pubertete in
 • vpis ŠVK rezultatov večkrat letno (izredne meritve, pri katerih se protokol preverjanja rezultatov razlikuje).

 

Ker je novosti kar nekaj, je udeležba zelo zaželena tudi za šole, ki brezplačno aplikacijo Moj SLOfit že uporabljate. Za tiste, ki bi jo šele želele, pa je obvezen pogoj, da lahko v šolskem letu 2022/2023 z njeno uporabo začnete tudi vi.


Po odmoru bo za udeležence programa iz šol, ki Moj SLOfit že uporabljajo, 29. avgusta 2022, sledila še brezplačna delavnica z naslovom HUDO DOBRE IGRE. Gre za predstavitev rezultatov projekta JoyMVPA, ki smo ga z razlogom poimenovali Hudo dobre igre. V njem smo namreč skupaj s partnerji iz Estonije, Finske in Litve pripravili zbirko več kot 100 zmerno do visoko intenzivnih (MVPA) ter hkrati zabavnih (Joy) gibalnih iger, ki smo jih tudi posneli in zanje pripravili navodila.

Igre bomo v prihodnjih tednih objavili na www.slofit.org, že sedaj pa si jih lahko ogledate na SLOfit YT kanalu. Vse (i)zbrane igre bodo tako ves čas prosto dostopne učiteljem, trenerjem in staršem.
Pripomorejo pa lahko k dvigu intenzivnosti in zadovoljstva otrok pri različnih organiziranih oblikah vadbe, od pouka športne vzgoje ali gibalnega odmor do vadbe v športnih društvih.

Na program strokovnega spopolnjevanja, ki vključuje tudi delavnico Hudo dobre igre, se lahko prijavite s sistemom Katis. Pri tem, kot že rečeno, izberite program:
UPORABA SODOBNIH DIGITALNIH ORODIJ ZA POSREDOVANJE POVRATNE INFORMACIJE O UČENČEVEM/DIJAKOVEM TELESNEM IN GIBALNEM RAZVOJU z datumom 5.9.2022.

Športnim pedagogom, ki bi želeli za zaposlene na vaši šoli ter starše in stare starše vaših učencev izvajati tudi meritve SLOfit odrasli za vseživljenjsko spremljanje telesne zmogljivosti, pa bo 30. avgusta 2022 na Fakulteti za šport namenjeno spopolnjevanje z naslovom:

MOŽNOSTI VSEŽIVLJENJSKEGA SPREMLJANJA STANJA TELESNE ZMOGLJIVOSTI IN GIBALNE DEJAVNOSTI.

Od lani šolam namreč ponujamo tudi brezplačno nadgradnjo aplikacije Moj SLOfit, ki omogoča spremljanje telesne zmogljivosti odraslih, npr. učiteljev, staršev in drugih krajanov. Več o SLOfit odrasli izveste TUKAJ. Tudi na ta program strokovnega spopolnjevanja se lahko prijavite s  sistemom Katis, in sicer z datumom 6.9.2022.

V primeru, da imate s sistemom Katis težave, prijavo pošljite na e-poštni naslov: info@slofit.org.
 

Oba programa bosta trajala cel delavnik, udeleženci pa boste pridobili 0,5 točke za napredovanje.