X

Uspešno izpeljana 1. FitBack konferenca

  • 26. 05. 2022 12:01:00
  • Nazaj
Uspešno izpeljana 1. FitBack konferenca

V ponedeljek, 23. maja, smo v sklopu projekta FitBack izpeljali 1. mednarodno konferenco z naslovom: "How do you establish an effective physical fitness monitoring system?".

Več kot 10 priznanih strokovnjakov in različnih evropskih držav je s predavanji sodelovalo na konferenci, pridružila pa sta se jim tudi predstavnik Svetovne zdravstvene organizacije Steven Whiting in priznan kanadski strokovnjak s področja telesne zmogljivosti in zdravja otrok Justin Lang. 

Približno 80 domačih in tujih udeležencev je predavanja poslušalo v živo, preko spleta pa se jih je pridružilo še okoli 100. V dopoldanskem delu smo prisluhnili predavanjem o projektu FitBack, pomenu spremljanja telesnega fitnesa, telesnem fitnesu evropskih otrok in nasvetih za njegovo izboljšanje. Nadaljevali smo s pregledom dobrih praks v Evropi, spoznali smo postopek vzpostavitve lastnega sistema spremljanja telesnega fitnesa in se spoznali z načini hranjenja in obdelave takšnih podatkov. Za konec smo poslušali še zanimivo okroglo mizo, na kateri so strokovnjaki izmenjali mnenja in izkušnje o spremljanju telesnega fitnesa, njegovem pomenu in spreminjanju zmogljivosti otrok.

1. mednarodno FitBack konferenco si lahko tudi vi v celoti lahko ogledate na naslednjih povezavah:

1. del
2. del
3. del