X

Nova SLOfit delavnica

  • 8. 04. 2022 08:40:00
  • Nazaj
Nova SLOfit delavnica

JoyMVPA in FitBack sta mednarodna E+ projekta, ki se končujeta. Projektno delo je bilo zelo uspešno, rezultati pa imajo predvsem praktično vrednost, zato jih želimo deliti z vami in jih prenesti v prakso.  

Praktična vrednost? Te zanima? Pridruži se nam 19., 20. ali 21. aprila na brezplačnih delavnicah. Najprej sledi kratek opis projektov, nato pa izveš več o delavnici. 

V projektu JoyMVPA smo skupaj s partnerji iz Estonije, Finske in Litve pripravili več kot 200 gibalnih iger, ki bi lahko bile za otroke zmerno do visoko intenzivne (MVPA) in hkrati zabavne (Joy). Po prvem izboru smo s pomočjo merilnikov srčne frekvence analizirali 120 iger in na koncu ustvarili zbirko 100 iger, ki smo jih posneli in zanje pripravili navodila. Igre bomo v prihodnjih tednih objavili na SLOfit nasvet in SLOfit YT kanalu, tako da bodo prosto dostopne učiteljem, trenerjem in staršem. Igre lahko pripomorejo k dvigu intenzivnosti in zadovoljstva naših učencev pri različnih organizacijskih oblikah vadbe (pouk športne vzgoje, gibalni odmor, vadba v društvih, rojstnodnevna zabava).  

V projektu FitBack smo skupaj s partnerji iz 10 evropskih držav ustvarili evropsko mrežo za podporo sistemom za spremljanje telesne zmogljivosti otrok in mladine. Glavni rezultat našega dela je večjezična spletna platforma www.fitbackeurope.eu, kjer lahko učitelji, trenerji in mladostniki: a) dobijo navodila za izvedbo meritev telesne zmogljivosti z Alpha fit merskim sklopom; b) vnesejo rezultate teh meritev in takoj dobijo povratno informacijo o zdravstveni ogroženosti in primerjavi z evropskimi vrstniki; c) dobijo učna gradiva za razvoj gibalne pismenosti s pomočjo spremljanja telesne zmogljivosti. Odločevalcem pa so na voljo evropski zemljevid telesne zmogljivosti in priporočila za razvoj sistema spremljanja telesne zmogljivosti s primeri dobrih praks, med katerimi je tudi Slovenija. Rezultati projekta so vsekakor zanimivi za tiste, ki želijo biti inovativni pri svojem poučevanju ter se sprašujejo o evropski primerjavi svojega dela.  

Delavnica bo potekala v dveh delih, pojasnjevalnem in praktičnem.  

Na pojasnjevalnem delu boste spoznali več o ozadju projektov.  

Na praktičnem delu boste preizkusili nekaj iger in spoznali kako poteka skupinsko spremljanje intenzivnosti gibanja z merilniki Polar OH1. Spoznali boste tudi merski sklop Alpha fit in sami preizkusili poročilni sistem FitBack.  

P.S.: Udeležba na pojasnjevalnem delu NI pogoj za udeležbo na praktičnem, je pa seveda zaželena 😊 

PRIJAVA in URNIK sta dostopna na povezavi.