X

Vabljeni na brezplačne meritve telesnih zmogljivosti SLOfit odrasli

  • 7. 03. 2022 11:14:00
  • Nazaj
Vabljeni na brezplačne meritve telesnih zmogljivosti SLOfit odrasli

V četrtek, 31. marca, bomo na ljubljanski Fakulteti za šport ter v določenih krajih po Sloveniji izvedli brezplačne meritve SLOfit odrasli – Telesna zmogljivost odraslih in meritve namenjene starejšim od 65 let – Senior fitnes test. Projekt je nadaljevanje spremljanja telesnih zmogljivosti iz šolskega obdobja, znanih kot Športnovzgojni karton (ŠVK). Pridružili se nam bodo tudi nekateri izvajalci po Sloveniji, ki jih lahko najdete tukaj.

Merski sklop je seveda nekoliko drugačen kot v šolskem obdobju, saj je prilagojen posebnostim odrasle populacije, vendar so rezultati po posameznih gibalnih sposobnostih primerljivi. Tisti, ki imajo shranjene svoje ŠVK kartončke, pa si lahko rezultate iz otroštva tudi vpišejo v brezplačno aplikacijo Moj SLOfit. 

Meritve so za vse brezplačne in trajajo približno eno uro. Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja čim bolj prijetna, zato prosimo, da preberete navodila, ki jih je treba upoštevati pred in med meritvami. V skladu z omejitvami, ki izhajajo iz pogojev za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2, smo poskrbeli tudi za poseben protokol merjenja.  

Pred začetkom meritev si lahko na spletni strani Moj SLOfit ustvarite profil, kamor boste vpisali svoje rezultate, vsi udeleženci pa boste po koncu prejeli tudi povratno informacijo o svoji telesni pripravljenosti. 

Če se želite meritev SLOfit odrasli udeležiti na Fakulteti za šport, se morate predhodno prijaviti na elektronski naslov: odrasli@slofit.org ali poklicati na telefonsko številko 031/278-571. Ob prijavi nam sporočite, v katero starostno kategorijo sodite: mlajši od 30 let, 30 – 65 let ali starejši od 65 let. 

31. marca se lahko meritev Telesne zmogljivosti odraslih udeležite med 9.00 in 10.30, ter med 15.00 in 19.00 (termini so razpisani v 30 minutnih intervalih).  Med 11.00 in 13.00 smo termine namenili starejšim od 65 let, ki bi radi izvajali Senior fitnes test. 

Več o meritvah SLOfit odrasli lahko preberete na povezavi in v zgibanki. Morda pa si jih želite ogledati v videu

Bodite fit, sodelujte v SLOfit!