X

Z meritvami SLOfit odrasli brezplačno preverite svoje telesne zmogljivosti

  • 14. 09. 2021 11:22:00
  • Nazaj
Z meritvami SLOfit odrasli brezplačno preverite svoje telesne zmogljivosti

V četrtek, 23. septembra, in sredo, 29. septembra, bomo na ljubljanski Fakulteti za šport ter v določenih krajih po Sloveniji začeli izvajati brezplačne meritve telesnih zmogljivosti odraslih – SLOfit odrasli. Projekt je nadaljevanje spremljanja telesnih zmogljivosti iz šolskega obdobja, znanih kot Športnovzgojni karton (ŠVK).
 

Merski sklop je seveda nekoliko drugačen kot v šolskem obdobju, saj je prilagojen posebnostim odrasle populacije, vendar so rezultati po posameznih gibalnih sposobnostih primerljivi. Tisti, ki imajo shranjene svoje ŠVK kartončke, pa si lahko rezultate iz otroštva tudi vpišejo v brezplačno aplikacijo Moj SLOfit.

 

 

In kaj z aplikacijo Moj SLOfit še pridobite? 

Končno boste: 

  • imeli dostop do znanstveno zasnovanih in zanesljivih meritev telesne zmogljivosti, s katerimi boste takoj zaznali vašo morebitno zdravstveno ogroženost.  
  • imeli vpogled v ovrednotene podatke, ki jih boste lahko deli z zdravnikom ali trenerjem in tako načrtovali varen vadbeni program ter druge telesne dejavnosti. 
  • izvedeli, kako dobro se odrežete v primerjavi z vašimi slovenskimi vrstniki in ne s populacijo, ki živi tisoče kilometrov vstran, v popolnoma drugačnih življenjskih razmerah. Aplikacija Moj SLOfit je namreč plod domačega znanja in raziskovalnega dela. 
  • imeli opomnik, ki vas bo vsako leto znova spomnil, da je čas za nove meritve, s katerimi boste preverili, kako ste se držali začrtanih ciljev. 
  • svoj napredek spremljali tudi sproti. 
  • imeli program, ki vaše telesne zmogljivosti ter življenjskih navad ne bo spremljal le, dokler ne zamenjate telefona, temveč vse življenje. 
  • imeli mnogo manjše možnosti, da boste čez 10 in več let hodil okrog zdravnikov ter se ukvarjal z zdravstvenimi težavami kot so: visok krvni tlak, povečan holesterol, težave z ožiljem, srcem in dihali, zlomi zaradi prenizke kostne mase, bolečinami v križu, depresijo, napadi panike, pa tudi rakavimi obolenji. In - 
  • vse to imeli na voljo BREZPLAČNO! 

Meritve za posameznika trajajo približno eno uro. Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja čim bolj prijetna, zato prosimo, da preberete navodila, ki jih je treba upoštevati pred in med meritvami. V skladu z omejitvami, ki izhajajo iz pogojev za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2, smo poskrbeli tudi za poseben protokol merjenja.  


Po zaključku meritev SLOfit odrasli bo vsak udeleženec tako dobil povratno informacijo o svoji telesni zmogljivosti, hkrati pa bo imel tudi možnost, da se brezplačno včlani v aplikacijo Moj SLOfit.  

Če se želite meritev SLOfit odrasli udeležiti na Fakulteti za šport, se morate predhodno prijaviti na elektronski naslov: jaka.kramarsic@fsp.uni-lj.si. V četrtek, 23. septembra, so vam v dopoldanskem času na voljo termini med 9:00 in 12:00 uro (na 30 minut) ali popoldan med 15:00 in 19:00 uro (prav tako na vsakih 30 minut), v sredo, 29. septembra, pa med 9.00 in 16.00.


S podjetji, organizacijami ali drugimi večjimi zaključenimi skupinami se lahko dogovorimo za individualno organizacijo meritev. 

Poleg Fakulteta za šport bodo od 23. septembra naprej, kot rečeno, meritve SLOfit odrasli izvajali tudi drugi izvajalci po Sloveniji. 

Več o meritvah SLOfit odrasli lahko preberete na povezavi in v zgibanki. Morda pa si jih želite ogledati v videu?

Bodite fit, sodelujte v SLOfit!