X

Kaj je dobro vedeti o meritvah SLOfit odrasli

  • 9. 06. 2021 07:52:00
  • Nazaj
Kaj je dobro vedeti o meritvah SLOfit odrasli

V zadnjih letih je raziskovalna ekipa SLOfit razvila aplikacijo Moj SLOfit, ki omogoča učiteljem, staršem in osebam, ki jih izberejo starši, vpogled v zbrane in ovrednotene rezultate Športnovzgojnega kartona. Uporabniki so z aplikacijo zelo zadovoljni in ker že dlje časa obstajajo potrebe ter želje po nadaljevanju spremljanja telesnih zmogljivosti tudi v odrasli dobi, smo na Fakulteti za šport razvili nadgradnjo sistema SLOfit, ki bo to omogočil. S tem bomo v Sloveniji prvi na svetu pričeli z vseživljenjskim spremljanjem telesnih zmogljivosti na nacionalni ravni.  

Sklop merskih nalog za odrasle – SLOfit odrasli je varen in prilagojen posameznikovim zdravstvenim omejitvam. Podprli smo ga tudi z brezplačno uporabo aplikacije Moj SLOfit, ki uporabniku omogoča, da svojo telesno zmogljivost primerja s predhodnimi dosežki, populacijo in zdravstveno ogroženostjo. Vpogled v ovrednotene podatke pa lahko deli z zdravnikom, trenerjem, prijatelji sorodniki, s komer pač želi. Vsi, ki imajo shranjene svoje Športnovzgojne kartone, si lahko v aplikacijo vpišejo tudi rezultate iz otroštva, saj je šolsko obdobje dober napovedovalec telesne zmogljivosti v odrasli dobi, ali jih primerjajo z meritvami svojih otrok.  

Izvajalci meritev za odrasle so športna in druga društva, šole oziroma fakultete ter zdravstvene organizacije in društva bolnikov z zdravstvenimi težavami. Tudi njim Fakulteta za šport omogoča brezplačno uporabo aplikacije Moj SLOfit s pomočjo katere lahko spremljajo telesno zmogljivost skupin merjencev ter jih tako spodbudijo k vključevanju v športne programe. Opremo, potrebno za izvedbo meritev, si lahko izposodite na Fakulteti za šport (cenik). V primeru, da si opremo za izvajanje meritev SLOfit odrasli izposodite v osnovni ali srednji šoli, se o pogojih izposoje v celoti dogovarjate s šolo.

Pogoj za uporabo aplikacije je brezplačno usposabljane za vodenje meritev in uporabo aplikacije, ki bo konec avgusta. V petek, 18. junija 2021, pa želimo vsem, ki jih izvajanje meritev zanima, sistem SLOfit odrasli predstaviti v celoti.

Predstavitev SLOfit odrasli
SLOfit pogodba z izvajalcem
Cenik izposoje opreme SLOfit odrasli