X

Čim prej odprimo vrata šolskih telovadnic!

  • 16. 03. 2021 09:01:00
  • Nazaj
Čim prej odprimo vrata šolskih telovadnic!

V šolskih telovadnicah se ne odvijajo le ure športne vzgoje. So tudi pomemben prostor za popoldanske športne dejavnosti otrok, mladostnikov in tudi staršev, ki jih izvajajo športni klubi ali društva.

Po nekajmesečnih izolacijskih ukrepih zaradi epidemije covid-19 pa smo le dočakali delno odpiranje športa in ponovno izvajanje športnih vadb. V anketi za naš FITbarometer sta tako kar 2/3 ali 66% vprašanih trenerjev poročali, da so v klubu pričeli z izvajanjem treningov. In večina je pred začetkom drugega vala svoje športne programe izvajala prav v šolskih telovadnicah.

Manj spodbuden pa je podatek, da kljub rahljanju ukrepov nekatere šole zunanjim uporabnikom še vedno ne dovolijo uporabe svojih športnih dvoran. Vanje se je po naših podatkih lahko namreč vrnilo le dobrih 60% zunanjih izvajalcev športnih programov.

Zato pozivamo vse šole, da vrata svojih telovadnic odprejo čim prej. Le s skupnimi močmi bomo otrokom in mladostnikom pomagali, da premagajo negativne posledice, ki jih je omejevanje gibanja pustilo na njihovi telesni zmogljivosti.